Petra van der Molen

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (BIG)/Systeemtherapeut NVRG.
Werkt: vrijdag

Ik ben Petra van der Molen. Sinds 1983 werk ik in de zorg, waarvan de afgelopen zeventien jaar als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige en als relatie/systeemtherapeut. Ik heb onder meer gewerkt bij de Riagg in Harderwijk, in psychiatrische instellingen in Den Dolder en Ermelo. Momenteel werk ik in mijn eigen praktijk en via Indigo bij diverse huisartsen. In de loop der tijd heb ik mij breed ontwikkeld via de opleidingen tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en Systeemtherapeut (Relatie- en Gezinstherapeut) en via diverse cursussen. In mijn werk heb ik ervaring opgedaan met het behandelen van mensen met uiteenlopende achtergronden waarbij omgaan met depressieve klachten, emotie-regulatie en relatie-therapieën mijn kunde is. Ik doe zowel individuele gesprekken als relatietherapie.

Ik vind het belangrijk om samen met de cliënt te begrijpen hoe klachten zijn ontstaan. Vaak blijkt er een “logische verklaring” te zijn voor iemands huidige situatie. Het gaat meestal om vaste patronen van denken, voelen of doen. Samen met de cliënt zoek ik naar andere perspectieven waarmee de cliënt zich kan losmaken van die patronen.